top of page

VOEDING ERGER DAN ROKEN !


Dus is er ook veel meer gezondheidswinst te maken Op 19 mei verscheen op hln.be een interessant artikel met als titel : “Ook voor eten moet er strenger worden gewaarschuwd!”

Even citeren : Het aantal doden door obesitas of overgewicht is gestegen van 2,6 miljoen in 2005 naar 3,4 miljoen in 2010, aldus CI en WOF. Onderzoeker Luke Upchurch van CI zegt te willen voorkomen dat er te laat wordt ingegrepen. "We willen een situatie als in de jaren 60 voorkomen. Toen zei de tabaksindustrie dat er niks mis is met sigaretten en dat ze goed voor de gezondheid zijn, terwijl 30 of 40 jaar later miljoenen mensen stierven."

"Een belangrijk verschil tussen tabaksregulering en voedselregulering is dat we voedsel nodig hebben om te overleven", zegt Ian Campbell van het Britse National Obesity Form tegen de BBC. Hij roept overheden op om collectief actie te nemen.

We zitten momenteel exact in dezelfde situatie als wat roken betreft in de jaren 60. Toen was het ook de sigarettenindustrie die de mensen voorlogen om maar zoveel mogelijk winst te kunnen maken.

Hoe zit het nu? 1. De voedingsindustrie heeft ons bij de keel Ze produceert vele tienduizenden producten met veel kleur-, geur-, smaak-, en bewaarmiddelen volgepropt met suikers en ongezonde vetten. Via reclames maken ze ons wijs dat hun producten ongevaarlijk of zelfs gezond zijn – Dit is echter niet juist!

2. De farma-industrie heeft voor alles wel een pilletje Het aantal mensen die – zelfs op jonge leeftijd – medicatie nemen zijn niet meer te tellen. Echter, medicatie is vaak een pleister op een houten been! Het ‘verdooft’ de symptomen, maar pakt zelden de oorzaak aan. En dat terwijl medicatie bij langdurig gebruik meestal schadelijk is.

3. Het ministerie van Volksgezondheid rust in vrede In plaats van mensen concreet en correct te informeren, werken ze nog steeds met de sterk verouderde voedingsdriehoek. Ze laten zo wetenschappelijke kennis over de relatie tussen voeding en gezondheid links liggen. Reden ? De druk (lobbyen) van de voedings- en farmaceutische industrie, net zoals toen het geval was met de tabaksindustrie


Dit is net de reden waarom Vita-Optima® is opgericht…..

Om je te helpen uit deze vernietigende cyclus te komen en met gezonde voeding en supplementen een gezonder, fitter en slanker leven te leiden. Lees daarom aandachtig de adviezen in de gezondheidsgids en in de wekelijkse Nieuwsbrieven via facebook of mail. Mis géén enkele voordracht of presentatie van Vita-Optima® Leef de Vita-Optima® Lifestyle en word gezond oud terwijl je jong blijft.

En volg zeker elk jaar opnieuw een ontgiftingskuur van 12 weken, het kan letterlijk je leven verlengen!

24 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page