top of page

Mijn expertise

Marnix Dekeyzer - kPNI-therapeut

Binnen kPNI staat de 'P' niet toevallig vooraan. Het is een zeer belangrijk element. Een vaak gebruikte uitspraak is: "Zonder de P (=langdurige stress) heb je minder kans om chronisch ziek te worden".

Toen ik in mijn opleiding deze zin hoorde, was ik nog niet meteen overtuigd. Maar dat veranderde al snel! Ik leerde hoe op verschillende manieren chronische stress en negatieve emoties de lichamelijke gezondheid saboteert.

En toen dacht ik: "Als de 'P' zo vaak de oorzaak van de oorzaak van gezondheidsproblemen is, da moet ik steengoed worden in het oplossen van die 'P'. Vanaf dan ben ik, naast de uitgebreide psychologische scholing binnen de kPNI opleiding, verschillende psychologische stromingen gaan bestuderen en toepassen in m'n praktijk.

Kopie van Ontwerp zonder titel (10)_edited.jpg

Verschillende methodes

ACT

NLP

PRI

EFT

RET

SFBT

CGT

Acceptance and Commitment Therapy

Neuro-Linguistisch-Programmeren

Past Reality Integration

Emotional Freedom Techniques

Proactieve Therapie

Rational Emotive Therapy

Solution Focused Brief Therapy

Hypoxie, hypercapnie,...

Cognitieve gedrags

"Als je als therapeut enkel een hamer hebt, ziet elk probleem eruit als een spijker"
- Abraham Maslow

Vader en dochter

ECT - Emotionele Cognitieve Therapie

De ervaring met mijn patiënten leerde me wat werkte en wat niet (trial and error). Ik kreeg inzicht in welke combinaties elkaar versterken en top oplossingen leiden. Hierdoor kon ik via de juiste interventies en combinaties niet enkel de geest, maar ook het lichaam van mijn patiënten terug in evenwicht brengen.

Deze op het juist moment toegepaste mix van therapieën heb ik in mijn praktijk ECT genoemd, Emotionele Cognitieve Therapie.

Bovendien kan ECT ook de afkorting zijn van EClectische Therapie. In deze vorm van therapie beperkt de therapeut zich niet tot één stroming, maar kiest uit verschillende stromingen de elementen of technieken die het best passen bij de patiënt of het probleem die zich voordoet.

Hoe meer flexibiliteit van de therapeut, hoe hoger de kans op een oplossing voor de patiënt.

Bereik opnieuw een complete gezondheid, zowel in je hoofd als in je lichaam.

Samen gaan we aan de slag. Ik deel mijn expertise zowel fysiek als digitaal, hoe het jou het beste uitkomt.

  • Maak een afspraak

Je kan een 1-1 afspraak maken om het mentale of emotionele component aan te pakken. Of (in samenspraak met jou) zorgen we voor een geïntegreerde aanpak om zowel je geest als je lichaam (het fysieke) terug in balans te brengen.​

De eerste afspraak duurt anderhalf uur en kost 175 euro. Het is niet zomaar een intake-gesprek, we gaan meteen aan de slag. De vervolgafspraken duren 45 minuten en kosten 75 euro. 4 tot 8 vervolgafspraken zijn meestal voldoende om het probleem tot in de kern aan te pakken.

  • Volg mijn online programma

Liever aan je gezondheid werken op je eigen tempo, maar toch voldoende begeleid en ondersteund worden? Kies voor BACK TO HEALTH, mijn uitgebreid online programma.​

Buiten genieten

Heb je vragen?

0476 42 37 70

  • Facebook
bottom of page