top of page

7 REDENEN WAAROM ELKE DAG EEN EITJE ETEN GEZOND IS


We worden nog steeds bang gemaakt wat het eten van eitjes betreft. Men zegt nog steeds dat het nu en dan kan maar niet meer dan 3 eitjes per week. Dit is regelrechte onzin en komt voort uit een groot gebrek aan kennis!HIER VOLGEN 7 REDENEN WAAROM HET ZELFS DAGELIJKS ETEN VAN EEN EITJE ZO GEZOND IS

1. Het is evolutionaire voeding In tegenstelling tot de heroïsche beelden van de oermens die in groep mammoeten velden voor hun vlees, was de oermens geen zo'n goeie jager. Zijn techniek was meer uithoudingsjagen van dieren in plaats van bevechten. Dit om simpel aan te tonen dat het veel makkelijker was om nesten te beroven dan om dagenlang dieren te achtervolgen op risico van eigen leven.

2. Een ei heeft een zeer hoge biologische waarde Om bovenstaande reden zijn we dus genetisch aangepast aan het eten van eitjes. Daarom heeft een ei een zeer hoge biologische waarde. Dit betekent dat alles wat zich in het ei bevindt makkelijk kan opgenomen worden en een bijdrage levert aan het lichaam. Melk daarentegen heeft een zéér lage biologische waarde!

3. Boordevol eiwit, vitaminen en mineralen Een simpel eitje bevat zeer zuiver eiwit, 12 vitaminen en 19 mineralen. Per gewicht is een ei één van de sterkst geconcentreerde bronnen van vitaminen en mineralen. In een eitje zit alles wat nodig is om een nieuw leven te maken!

4. Lecithine (en choline) Dit stofje wat veelvuldig in een ei aanwezig is heeft volgende belangrijke functies: - het voorkomt lever-vervettting (non alcoholic liver disease) - het maakt een essentieel deel uit van de celwand (we bestaan alleen uit cellen) - het bevordert de werking van de hersenen en het geheugen

5. Cholesterol-dalende werking! Uw lichaam heeft verschillende controlemechanismen om de productie binnen de perken te houden. Eén van deze mechanismen is het bijhouden van de cholesterol die via voeding binnenkomt. Het systeem is simpel : "Als er via voeding cholesterol binnenkomt, dan moet de lever er zelf minder aanmaken!" Of anders gezegd : "Het innemen van voedings-cholesterol doet de productie van cholesterol dalen!" En dan moet je nog weten dat cholesterol op zich zelfs geen probleem is...

6. Omega-3 Een eitje is ook nog een bron van ontstekingsremmende omega-3 vetten. Dat is ook de reden waarom het eten van vette vis zo gezond is. Columbus eieren bevatten het meeste omega-3 vetten en zijn in elke warenhuis te verkrijgen.

7. Zéér laag in koolhydraten en géén suikers Koolhydraten maar vooral suikers zorgen voor een verstoorde suikerstofwisseling met een sterk verhoogde drang naar snacks als gevolg. Eiwitten en vetten daarentegen stabiliseren de suikerwaarden en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Dus na het eten van eitjes ben je lang verzadigd en heb je minder zin in snacks!

Laat je dus niet misleiden. Het idee dat eitjes niet goed zijn is door de wetenschap al lang weerlegd. Het probleem was dat deze info nog niet echt bij de mensen terecht kwam….. Tot nu :-)

Gezonde groetjes,

Marnix

110 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page