Fructose is gezond want het komt van fruit….. zo denken veel mensen
Helaas! Niets is minder waar! Het is ONGEZOND!
Fructose is inderdaad vruchtensuiker en als u een stuk vers fruit eet is er geen probleem:
U eet ook de vezels op die dienen als anti-gif
Deze vezels zorgen ook voor een verzadigd gevoel
Het fruit bevat ook veel micronutriënten die de lever helpen fructose te verwerken
De fructose is onbewerkt en in beperkte hoeveelheid in een stuk fruit
Het probleem is dat fructose door het lichaam als een gif wordt beschouwd! Fructose biedt het lichaam géén energie zoals glucose (voor hersenen en spieren) en moet direct door de lever worden afgebroken. Hierdoor ontstaan er echter 3 schadelijke stoffen in uw lichaam :
Urinezuur (Veroorzaker van jicht en tast de binnenzijde van de bloedvaten aan(
Xylulose Bevor
Citraat (Verhoogt de slechte cholesterol (LDL))
Ook belangrijk om te weten is dat fructose géén verzadigingsgevoel veroorzaakt! Dus als ze verwerkt zijn in koeken, snoepgoed of ander lekkers kunt u er blijven van eten!!!! Waarom zit er nu zoveel fructose in onze voeding? Onze voorouders – de jager/verzamelaar – kon enkel fruit eten in het fruitseizoen. Wij hebben nog steeds dezelfde genen, dus we zijn niet gemaakt om hoge dosissen geconcentreerde fructose te werken. Daarom wordt het dus een gif! Echter, eind de jaren 70 ontdekte men dat het veel eenvoudiger en goedkoper was om - in plaats van glucose uit de suikerbiet – dit uit maïs te halen. Dit heet dan maïsstroop of glucose-fructose siroop! Dus, in bijna elk voedingsmiddel dat gezoet wordt, bevindt zich nu deze ‘giftige suiker’.
Evolutie :
Oermensmax. 15 gr/dag
Voor WO 16-24 gr/dag
1994 55 gr/dag
Nu 70 gr/dag
Toekomst Nog stijgend!
Check dus de verpakking van snoepgoed of kijk naar confituren en stropen….. en u zult ze vinden! Beperk de inname ervan want fructose wordt in verband gebracht met :
leverproblemen
staar (cataract)
hart- en vaatziekten
kankers
diabetes
Comments