top of page

MAAK NU KOMAF MET UITSTEL !

Uitstel is – zonder uitstel – voor iedereen een duivel die kansen en mogelijkheden ontneemt. Hieronder een paar werkende tips om duivel uitstel te verslaan:

1.Het moet niet perfect zijn Omdat we denken dat we het nu niet perfect kunnen doen, stellen we het uit. Weet dat ‘goed’ heel vaak ‘goed genoeg’ is zodat je direct aan de slag kunt.

2.Hak het in hapklare brokjes Een ingewikkelde opdracht wordt ook makkelijk uitgesteld. Bekijk even kort de opdracht en hak ze in kleine haalbare stappen. Zo zie je geen gigantische berg meer voor je maar molshoopjes waar je gerust kan over stappen.

3.Wat kan je NU doen De eerste stap is de belangrijkste want het geeft je het gevoel dat je ‘vertrokken’ bent. Bekijk de hapklare brokjes en kies er het makkelijkste uit wat je NU direct kan doen. Het opzoeken van een telefoonnummer en dat ene telefoontje plegen is het startschot.

4.Mijlpaaltjes Een opdracht die over een geruime tijd verloopt kan een ellenlange weg lijken. Verdeel het zelf (zie 2) in hapklare brokjes en aanzie ze als mijlpaaltjes. Zet dit op papier waarbij je elke beëindigde mini-opdracht kan wegschrappen.

5.Beloon jezelf Het wegschrappen van mini-opdrachten kan wel een goed gevoel geven, maar het effect is snel weg. Vermijd dit door jezelf mini-beloningen te geven, je kan ze desnoods al van te voren plannen. Ze geven je een leuke succes-ervaring zodat je het volgend hapklaar brokje kan aanpakken. Zorg natuurlijk voor ‘gezonde’ beloningen .

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page