top of page

AVOCADO : GEZOND HART, BRILJANTE HERSENEN EN ADELAARSOGEN !


De avocado eventjes in de schijnwerper zetten en je krijgt er nog een recept van heerlijke guacamole bij ! Allereerst een klein overzicht wat er allemaal in een avocado zit:


Zoals je kunt zien, zit een avocado vol met goede vitaminen en mineralen. Tegenwoordig is deze vrucht steeds populairder aan het worden. Naast het feit dat het lekker is, zit het boordevol omega 3 vetten. Daarnaast houdt het je cholesterolwaarden in goede stand en zal het je darmflora bevorderen. Door de goede cholesterol waarden neemt de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk af!

Nog een belangrijke weet: het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je regelmatig een avocado eet, je huid zal verjongen. Avocado’s hebben dus eigenlijk een soort van anti-agingeffect op je huid.

Dr. Daniel G. Amen, een klinisch neuroloog, psychiater, brain-imaging expert en auteur van de New York Times bestseller ‘Change Your Brain, Change Your Life’, telt avocado’s bij één van de top hersen-gezonde voedingsmiddelen die kunnen helpen om de ziekte van Alzheimer te voorkomen.

Omega 3 vetten zijn ook een belangrijk voedingsmiddel voor het goed functioneren van onze ogen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat omega 3 de werking van de ogen verbetert.

Het meeste simpele wat je kunt doen is om altijd een aantal avocado’s in de koelkast/fruit mand te hebben liggen. (neem wel de rijpe, ‘ready to eat’, anders moet je te lang wachten vooraleer ze rijp zijn) Elke dag deze vrucht eten is overbodig, maar 2 tot 3 keer per week moet toch goed vol te houden zijn.

Een heel lekkere manier is de guacamole (ideaal als dipsausje, bij sla,…), hieronder een heerlijk recept. Maar laat vooral je eigen creativiteit werken en maak er zelf iets lekkers van!


RECEPT : Plet een avocado en doe er wat olijfolie of walnootolie bij. Meng goed. Snijd de knoflook, lente uitjes en platte peterselie fijn. Doe er ook wat peper en zout bij en een vleugje verse citroen. Roer alles goed om en je hebt een heerlijke dipsaus. Ideaal om groentjes in te dippen of een heerlijke salade mee te maken!

Smakelijk!

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page