top of page

4 TIPS VOOR DE FEESTDAGEN !


De feestdagen staan voor de deur, dat betekent dat we weer veel ‘moeten’ eten… Onze inspanningen om ons gewicht op peil te houden, zullen zwaar op de proef gesteld worden. Om je enigszins wat gerust te stellen, je bent niet de enige ☺ Meestal begint het al fout met de aperitief. We worden overstelpt met hapjes, doordat de honger al begint te knagen, hebben we al een hele maaltijd binnen vooraleer de echte moet beginnen… Eet dus eerst nog iets kleins voor je vertrekt. Hieronder nog een viertal tips, volg ze en je zal het verschil merken!

Tip 1 Eet rustig en traag. Neem pas de volgende actie als je mond leeg is. Leg telkens mes en vork neer en geniet tot je mond leeg is, vooraleer opnieuw eten op je vork te spiezen.

Tip 2 Vraag steeds een glas water bij de wijn 1 glas alcohol = 1 glas water Door het glas water smaakt de wijn zelfs beter en de alcoholconcentratie wordt zo niet dramatisch.

Tip 3 Eet mindful Geniet van je eten! Geniet van de geur, de kleur, de smaak, de textuur in je mond.

Tip 4 Hara Hachi Bu Eet tot je voor 80% vol zit,… en stop dan! Laat je niet volproppen door de gastvrouw(heer). Zeg dat het lekker was maar dat je voldoende hebt. Je hoeft geen 5 kg gegeten te hebben om een goede avond te hebben!

Nog een laatste aanvulling: ga niet op de weegschaal staan de volgende dag! Doe jezelf geen pijn! De feestmaaltijd is totaal nog niet verteerd en het duurt een dag of twee vooraleer je terug op gewicht bent. Herpak je na de feestmaaltijd met je gezonde dagdagelijkse gewoontes.

Prettige Feestdagen !

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page