top of page

ZO MAAK JE JE EIGEN SUPER TANDPASTA !


De gezondste tandpasta voor jou en je kinderen!

Welke schadelijke stoffen vind je in tandpasta (ook voor kinderen)

1. Fluoride Fluoride is giftiger dan lood en is het hoofdbestanddeel van rattengif. Het is verder nog het hoofdbestanddeel van : - pesticides - atoombom - narcose (diepe slaap bij operaties) Fluoride is een afvalstof dat overblijft bij de productie van aluminium. Het werd door de Nazi’s in de kampen gebruikt om de gevangenen gewillig te maken (enorme impact op de hersenen).

2. Natriumlaurylsulfaat (NLS) Een schuim- en reinigingsmiddel dat ook wordt gebruikt in schoonmaakmiddelen voor garagevloeren, ontvettingsmiddelen voor motoren en wasmiddelen voor auto's. Bij contact met de huid wordt de vetlaag aangetast, wat tot irritatie en beschadiging van de huid leidt. Vermijd NLS in tandpasta vooral bij bloedend tandvlees en wondjes in de mond. En geef kinderen liever geen tandpasta met NLS.

3. Triclosan Een bacteriedodend middel dat soms wordt toegevoegd als tegenwicht tegen NLS, maar de combinatie van deze twee veroorzaakt een nog sterkere irritatie. Triclosan wordt ook in verband gebracht met de toename van 'superbacteriën' die resistent zijn tegen antibiotica.

4. Propyleenglycol Remt de groei van bacteriën, is een bekend kankerverwekkend middel dat ook een giftige werking heeft op het zenuwstelsel. Het is een risicofactor voor sclerodermie, een auto immuunstoornis die leidt tot een teveel aan collageen in de huid en andere organen.

5. Kiezelzuur Een schuurmiddel dat zich onder het tandvlees kan ophopen en tot kleine ontstekingen kan leiden.

Daarom maak je best je eigen tandpasta Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn :

Ingrediënten : - 2 eetlepels kokosvet - 2 eetlepels baking soda (zuiveringszout, natriumbicarbonaat) - 1 eetlepel gemalen Himalayazout - etherische olie van citroen, sinaasappel, pepermunt, ……

Doe het kokosvet in een glazen kommetje en zet dit even in een bak met warm water zodat het zachter wordt. Haal de kom uit het water en meng de baking soda er doorheen en roer goed. Daarna doe je er het gemalen Himalayazout en de etherische olie bij. (de smaak citroen of sinaasappel maakt de tandpasta ook lekker voor kinderen). Blijf goed roeren tot het kokosvet terug vaster wordt want anders zakt het zout en de baking soda naar de bodem. En voila! Je hebt je eigen gezonde SUPER tandpasta gemaakt die meer tandsteen wegneemt, meer bacteriën doodt dan eender welke tandpasta en zonder chemische brol! ☺

Geef zeker eens je mening op facebook!

38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page