top of page

VITAMEAL PUDDING MET AGAR AGAR


Onze VitaMeal is een super ontbijt bruisend van vitamientjes en mineralen. Het is een superfood en bevat ook glucosamine om de gewrichten soepel te houden. Voor degene die de VitaMeal graag in een andere vorm hebben, hieronder vind je een schitterend, eenvoudig en vooral gezond ontbijt om de dag te starten!

Benodigdheden : (voor twee maaltijden)

- 1,5 eetlepels Agar Agar (natuurwinkel) - 2 scheppen VitaMeal (smaak naar eigen keuze) - 500 ml soja-, of kokos- of havermelk - Geraspte chocolade van minimum 70% cacao

Werkwijze :

- Maak de VitaMeal zoals gewoonlijk : 1 schepje per 250 ml en goed shaken of mixen - Giet de hoeveelheid in een pot en laat zachtjes opwarmen. Vanaf dat het warm genoeg is, mag je de Agar Agar toevoegen - Goed roeren en zachtjes aan de kook brengen (niet te fel koken, anders gaan de vitamientjes en mineralen verloren) - Giet in 2 kommetjes (=2 porties) en plaats in de frigo - Voor het opeten, kun je wat chocoladeschilfers toevoegen - Smakelijk !

Agar agar is een witkleurig zeewier dat door drogen een bindmiddel wordt. Het bindt sterker dan gelatine wat gemaakt wordt uit botten van dieren. Agar Agar is een plantaardig alternatief voor het maken van gelei en zowel warme als koude pudding,…. Het is zeer gezond en helpt de stoelgang door de hoeveelheid vezels .

Je kunt dit super product makkelijk verkrijgen in een natuurwinkel.

Probeer het zeker eens uit en laat ons je ervaring weten via facebook! www.facebook.com/vitaoptima

30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page