top of page

Schrap de voedingsdriehoek uit je leven!


Om met de deur in huis te vallen : Het is de marketingafdeling van het Ministerie van Landbouw en Visserij (VLAM) die in samenwerking met het VIGEZ promotie maakt voor de voedingsdriehoek.

Waarom? Omdat ze op die manier hun producten kunnen aanprijzen. Ik heb geen probleem met het feit dat onze nationale landbouwproducten worden gepromoot, maar verdorie niet onder het mom dat ze gezond zijn!!!!! Aardappelen en brood evenals melkproducten worden in de voedingsdriehoek aangeprezen terwijl ze onze gezondheid schaden!!! We zijn vergeven van de koolhydraten en dat is juist wat de voedingsdriehoek stimuleert! Het zijn net die koolhydraten die overgewicht stimuleren en kankers, hart- en vaatziekten en diabetes veroorzaken. Vergeet niet dat alle koolhydraten als pure suiker ons lichaam binnenkomen!!!! En melk,…. Laten we kort zijn : een koe maakt melk voor een kalf! Wil je weten welke voeding je baat en welke je schaadt?

Kom naar onze voordrachten, of nog beter start gewoon het GezondheidsPlan en je kunt het direct in de praktijk toepassen!

Welke tips kun je wel volgen ?

1.Wees zeer zuinig met brood, pasta's, rijst en aardappelen Ze zijn een energiebron die enkel door zware fysieke arbeid of duursport worden verbrand. Gebeurt dit niet, dan worden ze door de lever noodzakelijkerwijze omgezet in vet!

2.Vermijd alle margarines, minarines en kunstmatige smeermiddelen Vertrouw dus NIET op Becel en andere fabel-merken. Deze vetstoffen worden in een fabriek gemaakt en hebben geen enkele gezondheidsbevorderende eigenschap. Integendeel! Ze bevatten kankerverwekkende stoffen!

3.Gebruik kokosvet, ghee, olijfolie en soms ook gewone 'beste boter' Voor koude bereidingen kun je olijf-, koolzaad-, of lijnzaadolie gebruiken. Alle andere vetstoffen of oliën verzuren zeer sterk je lichaam.

4.Drink 1,5 liter water per dag Water is het beste levenselixir! Wees ook zuinig met dranken die water aan je lichaam onttrekken. Dit zijn koffie, frisdranken (ook light) en alchohol.

5.Beweeg elke dag minstens een half uur Je krijgt er - wetenschappelijk bewezen - 10 gezonde levensjaren voor terug!

Succes !

28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page