top of page

EEN HERFST-SOEPJE OM JE IMMUUNSYSTEEM TE BOOSTEN

Het corona-beest is momenteel bijlange niet onder controle. Er is geen voldoende preventief middel en op veilige vaccins is het nog een eind wachten. Maar er is WEL het een en ander dat je kan doen: namelijk je eigen immuunssysteem ondersteunen. Wondermiddeltjes bestaan ook hier niet maar een goed functionerend immuunssysteem is afhankelijk van wat je dagelijks eet (of niet) en doet (of niet doet). Daarom een lekker soepje met immuunondersteunende bio-actieve componenten.

Venkelsoep met zalm en dille

Ingrediënten voor 4 personen 2 venkelknollen 1 ui 1 eetlepel kokosvet 100 ml kokosroom 500 ml water 1 groentebouillontablet 100 gram gerookte zalm 4 takjes verse dille

Recept Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel af en snij het in fijne stukken Snipper de ui en bak deze in kokosvet tot de stukjes glazig zijn, voeg de venkel toe en laat een 5-tal minuutjes bakken. Voeg 500 ml water toe samen met de groentebouillontablet en breng het aan de kook. Laat nog een 10-tal minuten op een lager vuur warmen tot de venkel zacht is. Snij ondertussen de zalm in reepjes en hak de dille fijn. Haal de soep van het vuur, voeg de kokosroom toe, mix alles fijn en kruid naar believen. Leg de zalmreepjes en dille in de kommen en overgiet met de soep.

Extra Zowel de zalm, de venkel als de dille bevatten ondersteunende bio-stoffen voor je immuunsysteem. Wil je er een maaltijd van maken? Gebruik dan meer zalm en/of voeg er andere soorten vis of schaal- en schelpdieren bij. Kies voor groentenboullion zonder MSM (E 621, mononatriumglutamaat, Ve-tsin) dat is een smaakversterker dat zowel de hersenen als hormonen verstoort.

Smakelijk!

50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page