Broccoli, de wondergroente!

Groenten zijn gezond.
Maar er is er eentje die meer dan de anderen de kop opsteekt in de pers. Dat is broccoli. Broccoli is de gezondste groente van allemaal, dat mogen we zeker besluiten als we de wetenschappelijke studies bekijken. Van enkele relevante onderzoeken voor de verschillende gezondheidsaspecten van broccoli vind je hier een samenvatting. 

 

 

  • Goeie bron van antioxidanten
  • Belangrijke bescherming tegen het ontstaan van tumorcellen
  • Stimuleren de productie van ontgiftende leverenzymen
  • Stimuleert het geheugen, minder aftakelen van de hersenen
  • Natuurlijke maagbeschermer
  • Verlaagt de kans op cataract met 23%
Gebruik van broccoli

Twee of meer porties per week is aangeraden. Zorg voor een goed kookproces. Indien je broccoli kookt in water, gebruik het kookvocht voor soep ! Alle werkzame stoffen zitten dan immers in het water.
Stomen is wel een goed proces en zo blijven de actieve deeltjes in de broccoli zelf.
Gemiddeld bevatten kiemen 20 tot 50 maal hogere concentraties! Wissel dus ook af met broccolischeuten of -kiemen !